Junts anuncia que Puigdemont serà el seu candidat a la Generalitat si torna

Junts i PNB es coordinaran al Congrés "per ser tan útils com sigui possible" a Catalunya i Euskadi

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha assegurat aquest divendres que el líder del partit, Carles Puigdemont, serà el candidat de la formació davant unes eleccions autonòmiques si torna a Catalunya beneficiat per la llei d’amnistia. En una entrevista a Radio Euskadi, Turull ha indicat que a Puigdemont, dins de Junts, “se’l considera per unanimitat el líder del partit”, però ha matisat que no es plantegen l’amnistia “com a una solució personal, sinó com a un instrument que reconegui el conflicte polític i també que no s’han fet les coses bé des del govern espanyol i des de les cúpules judicials”.

Pel que fa a l’acord d’investidura entre Junts i el PSOE, Turull ha remarcat que venien d’una “gran desconfiança” prèvia i que per això es van “dotar d’un mecanisme de mediació internacional” per ajudar. En aquest sentit, el secretari general del partit de Puigdemont ha assenyalat que “de moment l’acord s’està complint” perquè “establia que hi hauria una primera reunió abans de final de mes, i així serà“. Turull no ha volgut entrar en més detalls sobre aquestes trobades, les quals defensa que han de ser “més secretes que discretes”.

D’altra banda, el dirigent de Junts ha anunciat que el seu partit i el PNB coordinaran els seus vots al Congrés “per ser tan útils com sigui possible” a Catalunya i Euskadi. “Hi ha moltíssimes més coses que ens uneixen que no pas les que ens separen”, ha assegurat Turull, que ha insistit que Junts i els nacionalistes bascos comparteixen “molts temes en el camp social, en el camp econòmic i, sobretot, en el terreny del debat territorial nacional”.

(Visited 126 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari