Urtasun considera que el Ministeri de Cultura és “clau” en el combat contra l’extrema dreta

El ministre afirma que el seu serà "el gran ministeri de la plurinacionalitat"

El ministre de Cultura, Ernest Urtasun, ha afirmat que el seu ha de ser “el gran ministeri de la plurinacionalitat”. Urtasun ha fet aquestes declaracions en una reunió presencial de la cúpula dels comuns. “La cultura és una de les principals eines dels qui defensem la llibertat i la democràcia i per combatre els fenòmens d’odi”.

En la seva intervenció en obert, Ernest Urtasun ha assegurat que aquest dimecres va viure el seu primer Consell de Ministres “amb una barreja d’orgull i alleujament, conscient que hem construït en un context brutal de creixement de l’extrema dreta”. En aquest sentit, ha defensat que Espanya és avui “un puntal de progrés i democràcia a la Unió Europea”.

El recent nomenat ministre de Cultura ha reivindicat el programa pactat com “el més progressista de la història de la democràcia espanyola” i per això ha assegurat que el nou govern “ha de fer més i funcionar millor”. Ha defensat que el seu ministeri és “clau” en el combat de l’extrema dreta.

Urtasun també ha considerat “clau” el paper que ha jugat Catalunya “per arribar fins aquí”. En aquest context, el també portaveu de Sumar ha subratllat l’avenç en la via del diàleg i la desjudicialització. I s’ha compromès a fer del Ministeri de Cultura “el gran ministeri de la plurinacionalitat” i de “defensa dels drets lingüístics”.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari