Illa, sobre Junts: “Són gent seriosa i quan signen un acord, el compleixen”

El líder del PSC veu "molt difícil" que hi hagi possibles ponts entre socialistes i PP

    El cap de l'oposició al Parlament de Catalunya i líder del PSC, Salvador Illa (Parlament / Ramon Boadella)

    El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha considerat que Junts és “gent seriosa” i que, per tant, “quan signen un acord, el compleixen”. D’aquesta manera ha respost en declaracions a Catalunya Ràdio a la pregunta de si està segur que Junts votarà a favor de la investidura del socialista Pedro Sánchez aquest dijous en primera volta. De fet, Illa ha dit que no li consta el malestar que ha expressat aquest dimecres Junts pel to de Sánchez en el seu primer torn d’intervenció.

    El líder del PSC és aquest dijous al Congrés per assistir a la votació que, si no hi ha cap sorpresa, revalidarà Sánchez com a president del govern espanyol. En la nova legislatura que s’obre, el primer secretari del PSC veu “molt difícil” que hi hagi possibles ponts entre socialistes i PP perquè, segons ha dit, els populars “han de recuperar autonomia política marcant límits amb la ultradreta”.

    Preguntat pels membres que formaran el pròxim govern espanyol, Illa ha assegurat que el PSC dona confiança plena a Sánchez perquè faci el govern que cregui millor, i ha afegit que els socialistes catalans estan “a disposició” per fer les aportacions que el líder del PSOE demani.

    D’altra banda, el primer secretari del PSC ha desvinculat els pressupostos catalans de la investidura i del que passi al Congrés. Depenen, segons ha dit, del compliment del govern català dels comptes del 2023, pactats amb els socialistes.

    (Visited 55 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari