Aragonès declara a la BBC que després de l’amnistia “comença la segona fase, que és aconseguir un referèndum”

El president afirma que hi ha una majoria "aclaparadora" de catalans que vol aquesta solució

El president de la Generalitat, Pere Aragonès

Pere Aragonès ha assegurat en una entrevista a la BBC que l’amnistia és “un primer pas” i un pas “necessari” per “continuar amb el procés de negociació” entre Catalunya i Espanya i aconseguir “una solució política al conflicte polític entre les dues nacions”.

Però més enllà d’això ha subratllat que ara “comença la segona fase”, que és aconseguir un nou referèndum acordat amb l’Estat. En una intervenció al programa ‘Verified Live’, el president de la Generalitat ha desitjat que l’aprovació de la llei d’amnistia comporti que la gent “processada pel rol al referèndum de fa sis anys i el compromís amb el moviment independentista a través de protestes pacífiques i democràtiques” quedi lliure de càrrecs.

Hi ha una “majoria aclaparadora” de catalans que vol un referèndum per decidir el futur de Catalunya, ha assegurat Aragonès, que ha afegit que, a parer de l’executiu català, “aquesta voluntat del poble català és la solució”. Per això ha assegurat que el Govern està compromès “amb els camins democràtics” per aconseguir els seus objectius.

Aragonès també ha defensat que la llei d’amnistia registrada al Congrés és “plenament constitucional” i ha assegurat que hi ha hagut un treball “rigorós” rere la proposta. La llei d’amnistia i els indults aconseguits durant la legislatura passada han conformat el primer pas del procés de negociació que el Govern ha engegat amb el seu homòleg estatal.

Però ha afegit que ara comença la segona fase, que consisteix en “tenir un referèndum acordat entre els governs espanyol i català”. “Ara tenim l’oportunitat, finalment, de solucionar el que clarament és un conflicte polític. I els conflictes polítics s’han de solucionar a través de la democràcia, el diàleg, la negociació i finalment, si és possible, amb acords”, ha reblat Aragonès.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari