Els manifestants contra la investidura de Sánchez als voltants del Congrés no arriben al miler

S'ha viscut algun moment de tensió entre els mateixos manifestants per una bandera franquista

Un manifestant penja una bandera franquista en una valla policial al voltant del Congrés en la primera jornada del ple d'investidura (ACN)

Unes 500 persones han protestat pels acords d’investidura del socialista Pedro Sánchez als voltants del Congrés dels Diputats enmig d’un ampli dispositiu de 1.600 agents de la Policia Nacional que han blindat la cambra baixa. Els manifestants han increpat periodistes que cobrien la concentració, com un equip de TV3 que intentava recollir declaracions dels que participen de la protesta, i han estat constants proclames com ‘la premsa és còmplice del cop d’estat’. També s’han viscut moments de tensió entre els mateixos manifestants quan una persona ha penjat una bandera franquista a les tanques col·locades per la policia, i alguns dels concentrats li han demanat que la retirés.

Els agents només han deixat acostar-se al Congrés a les persones acreditades per mantenir els manifestants allunyats de l’edifici, i han col·locat tanques per barrar-los al pas. S’han pogut sentir crits com ‘Sánchez dimissió’ i ‘Puigdemont a presó’. Alguns dels diputats i autoritats han entrat al Congrés per una porta secundària per estalviar-se coincidir amb els manifestants, tot plegat, en un clima de crispació després de dotze nits consecutives de protestes als voltants de la seu del PSOE. Les persones que han protestat als voltants el Congrés han rebut amb crits de suport els diputats i membres de Vox i, en canvi, han criticat els que ja han anunciat que votaran a favor de la investidura de Sánchez.

1.600 agents han participat de l’operatiu, 600 més que en el ple que va escollir Mariano Rajoy president el 2016. El dispositiu policial ha estat similar al de partits de futbol com el Reial Madrid-Braga, que va concentrar 1.700 policies, però lluny d’esdeveniments com les eleccions.

(Visited 75 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari