El Tribunal de Comptes rebutja que Puigdemont declari per videoconferència aquest divendres

La petició no s'ha fet amb prou antelació i les justificacions no són suficients, segons argumenta el tribunal

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont en una reunió amb la cúpula de Junts (ACN)

El Tribunal de Comptes ha rebutjat aquest dimecres que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont pugui declarar per videoconferència en el judici que comença aquest divendres, relacionat amb el presumpte desviament de fons per al referèndum de l’1-O i amb l’acció exterior de l’independentisme. Segons ha argumentat el tribunal, la petició no s’ha fet amb prou antelació i les justificacions no són suficients.

Ni han justificat de manera suficient la concurrència de les causes per les quals resulta impossible o molt onerosa la compareixença de la part que ha de ser interrogada, ni tampoc han presentat la seva sol·licitud amb una antelació suficient i raonable“, ha indicat el Tribunal de Comptes.

Puigdemont va traslladar la petició per declarar per videoconferència el passat 10 de novembre, i els encausats Lluís Puig, Josep Manuel Suárez i Martí Anglada van presentar la mateixa sol·licitud a la qual el tribunal s’ha negat. Pel que fa al judici, es dirigeix contra un total de 34 exalts càrrecs de la Generalitat entre els quals també hi ha l’expresident català Artur Mas i el líder d’ERC, Oriol Junqueras.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari