La CUP retreu a ERC i Junts un “pacte de rendició”

La diputada Laia Estrada reclama que s'aclareixi si s'amnistiarà els membres de CDR processats per terrorisme

Laia Estrada, diputada de la CUP (ACN)

Foto: ACN, Marta Sierra

La diputada de la CUP Laia Estrada ha titllat els acords tancats per ERC i Junts amb el PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez de “pacte de rendició”, en una roda de premsa al Parlament de Catalunya durant la qual també ha afirmat que l’acord “no té res a veure amb un pacte per fer avançar la resolució democràtica del conflicte polític”, recull l’ACN.

Estrada també ha acusat els dos partits d’haver “abandonat” la via independentista i de “situar-se en posicions autonomistes”. Sobre la llei d’amnistia, ha assegurat que la CUP “s’alegra” per qualsevol que se’n pugui beneficiar i ha dit que treballaran perquè “el màxim de persones” puguin acollir-s’hi. De fet, ha reclamat a ERC i Junts que aclareixin si els membres de CDR processats per terrorisme hi estan inclosos, afegeix la mateixa informació.

Estrada s’ha queixat, en particular, que el redactat de la llei “presenti dubtes” sobre si els activistes s’hi podrien acollir o no i creu que això demostra que els negociadors “han posat les presses i les necessitats partidistes per davant dels drets col·lectius”.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari