El Tribunal de Comptes confirma que jutjarà divendres una trentena d’ex-alts càrrecs de la Generalitat per l’1-O

La consellera d'enjudiciament denega la suspensió i dictamina que les conclusions es facin per escrit i no oralment

Artur Mas i Carles Puigdemont en una imatge d'arxiu

Una consellera de la secció d’enjudiciament del Tribunal de Comptes ha denegat aquest divendres la suspensió del judici previst per a divendres que ve contra els expresidents de la Generalitat Artur Mas i Carles Puigdemont, l’exvicepresident Oriol Junqueras i una trentena de funcionaris i ex-alts càrrecs del Govern i del Diplocat per la despesa de l’1-O i d’Exteriors.

Puigdemont i els exconsellers Toni Comín, Lluís Puig i Clara Ponsatí havien demanat la suspensió, però la consellera ha recordat que ja es va denegar aquesta petició el desembre perquè no són incompatibles la via comptable i la penal, i la sentència del Tribunal Suprem sobre l’1-O no els és aplicable, difon l’ACN.

A més, també ha denegat la petició de l’acusació particular, exercida per Societat Civil Catalana (SCC), de fer les conclusions del procediment per via oral, i dictamina que s’hauran de fer per escrit.

La Fiscalia demana una responsabilitat patrimonial de 3,1 milions d’euros, uns 336.000 menys dels inicialment reclamats als 35 encausats perquè havia retirat del còmput la campanya “Civisme”. Per la seva banda, SCC, també com a acusació, reclama més de 5 milions d’euros tant pels costos d’organitzar i celebrar l’1-O com per la despesa de la “política exterior”, desplegada pel Govern a través del Diplocat durant els anys del procés.

Les defenses, per la seva part, demanen l’arxivament o l’anul·lació del cas, qüestionant la legitimitat del procediment i dels mètodes utilitzats, i adduint indefensió. També apunten que els fets han prescrit, perquè han passat més de cinc anys.

L’expresident Carles Puigdemont, segons la mateixa informació, podrà declarar en aquest judici. Ho ha demanat el seu advocat, Gonzalo Boye, i després altres defenses dels encausats. Si finalment pren la paraula, ho farà per videoconferència.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari