Junts reunirà el Consell Nacional demà i les bases podran avalar el pacte amb el PSOE el cap de setmana

Tant la trobada de l'òrgan intern com la pregunta a la militància es faran de forma telemàtica

El Consell Nacional de Junts per Catalunya es reunirà, telemàticament, aquest divendres per a analitzar i avalar, si així ho considera, l’acord que la formació ha signat aquest dijous amb el PSOE. A més, durant el cap de setmana se celebrarà una consulta també telemàtica perquè les bases del partit puguin beneir o rebutjar l’acord amb els socialistes. Els resultats es preveuen per a diumenge al vespre.

D’aquesta manera, Junts vol donar el vistiplau definitiu al pacte que Jordi Turull i Santos Cerdán han segellat aquest dijous a Brussel·les i que donaria llum verda a la investidura del socialista Pedro Sánchez. L’acord d’investidura del PSOE i Junts que ara se sotmetrà als mecanismes de validació interna inclou el compromís dels socialistes d’impulsar una llei d’amnistia que inclourà els responsables i els ciutadans que “abans i després de la consulta del 2014 i del referèndum del 2017 han estat objecte de decisions o processos judicials vinculats a aquests esdeveniments”.

Segons l’acord, en l’aplicació de la llei es tindran en compte “les conclusions de les comissions d’investigació que es constituiran la pròxima legislatura” en la mesura que es puguin derivar “situacions compreses en el concepte de lawfare, o judicialització de la política”. El document també inclou un mecanisme de verificació “internacional” i un compromís d’estabilitat per a Sánchez condicionat al compliment dels pactes.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari