Els sindicats de Renfe i Adif convoquen cinc dies de vaga contra el traspàs de Rodalies

Els comitès d'empresa critiquen la manca d'informació sobre les condicions laborals de la plantilla

Els comitès d’empresa de Renfe Adif han acordat convocar quatre vagues, els dies 24 i 30 de novembre i l’1, 4 i 5 de desembre, després de les reunions celebrades aquest dimarts. Així ho ha informat Europa Press, i explica que aquestes trobades han tingut lloc arran de l’acord entre el PSOE ERC pel traspàs de Rodalies a la Generalitat. Des que va transcendir l’acord entre ambdós partits, els sindicats estaven en desacord vers la manca d’informació respecte a les condicions laborals de la plantilla tant de l’operador com de la infraestructura.

Alhora, el Govern ha assegurat que es garantiran les condicions laborals de tots els treballadors i que es farà un conveni de col·laboració entre la Generalitat i Renfe per facilitar la mobilitat laboral. Aquest document recollirà el respecte als drets laborals adquirits pels treballadors, i l’executiu s’ha compromès amb les organitzacions sindicals a explicar com es farà el traspàs i ha assegurat que la gestió continuarà sent 100% pública.

Si el PSOE i Sumar tiren endavant la investidura, es traspassaran únicament les vies que serveixen les línies R1R2 R3, i s’analitzarà el conjunt de la xarxa a Catalunya per a futurs traspassos, però sempre que no afectin els trànsits ferroviaris de més d’una comunitat autònoma o el trànsit internacional, que no incloguin el trànsit de mercaderies o que es puguin desagregar de la xarxa d’interès general d’Espanya.

(Visited 77 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari