Pares i alumnes tallen la C-66 per reclamar la fi dels barracons en una escola del Baix Empordà

L'Ajuntament ha posat a disposició d'Educació uns terrenys, però el Departament diu que no hi ha diners per a cap conveni

El tall a la C-66 per part de pares i alumnes de l'escola de Forallac (ACN)

Bona part dels 160 alumnes de l’escola de Forallac (Baix Empordà) han tallat la C-66 al seu pas per la localitat acompanyats dels seus pares i mares per protestar contra el Departament d’Educació per no construir la nova escola. El centre es va obrir fa 16 anys i sempre ha estat de barracons, motiu pel qual les famílies reclamen una escola d’obra al poble ja que “està plenament consolidada”. De fet, el nombre d’alumnes s’ha multiplicat per deu i l’escola ha hagut de créixer per donar resposta a les necessitats de les famílies.

El que no ha canviat, però, són les aules, i aquest dimarts l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) del centre ha dit prou. Durant més d’un quart d’hora han tallat la carretera C-66, que connecta la Bisbal d’Empordà amb la Costa Brava central, amb les conseqüents retencions en una via especialment transitada. Les famílies demanen a Educació que “compleixi” i tiri endavant amb el projecte de fer una escola nova sense barracons.

Alumnes i pares compten amb el suport de la direcció de l’escola i de l’Ajuntament de Forallac. De fet, l’alcalde del Forallac -que inclou Fonteta, Peratallada i Vulpellac- Josep Sala, ha explicat que des del consistori han fet la feina i han urbanitzat uns terrenys que, en total, van costar 1,3 milions d’euros i que van posar a disposició d’Educació. No obstant això, el Departament no ha atès la petició encara perquè, segons al·lega, no pot signar cap conveni per falta de recursos.

Per a les famílies, però, aquest motiu no és suficient, ja que asseguren que Educació sí que ha signat convenis a altres llocs. Concretament, el passat 6 d’octubre ho va fer amb l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat per aixecar la nova escola Paco Candel. “Exigim que ens escoltin i que tirin endavant el projecte. Sembla que sí que se signen convenis, però en funció del lloc i Forallac no deu entrar”, ha lamentat la presidenta de l’AFA de Forallac, Marta Clusa.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari