Cauen dos grups criminals que produïen marihuana al Pirineu per valor de 49 MEUR

Els Mossos destrueixen 27.000 plantes que suposarien 8,1 tones de droga i practiquen 21 detencions entre els darrers dos estius

Vista aèria d'una de les plantacions intervingudes pels Mossos al Pirineu

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat entre l’estiu de 2022 i el de 2023 dos grups criminals especialitzats en el cultiu de plantacions de marihuana a l’exterior i en zones de molt difícil accés al Pirineu català, ubicades a les comarques de l’Alt Urgell, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la Noguera i Osona, difonen l’ACN i Europa Press.

Els agents han detingut 21 persones com a presumptes autores de delictes de pertinença a organització criminal i contra la salut pública, i han destruït 27.000 plantes que donarien 8,1 tones de droga, el valor de les quals al mercat il·lícit seria de 16 milions d’euros de venda a l’engròs -entre narcotraficants- i de 49 milions en la comercialització al detall.

Els detinguts havien habilitat espais en zones abruptes i no aptes per al cultiu, instal·lant-hi sistemes de regadiu i dipòsits d’aigua amb fertilitzants i productes químics. Els cabdells produïts s’envasaven al buit i es traslladaven al nord d’Europa, on el preu de la marihuana podia duplicar o triplicar el preu de venda a Catalunya.

Els Mossos van iniciar la investigació en trobar, el juliol del 2022, una plantació a la Baronia de Rialb, on van intervenir plantes valorades en 3 milions, i van detenir quatre persones. Durant l’any següent, els agents van localitzar altres plantacions en aquesta i altres localitats i, un cop recollits els indicis, el 13 de setembre de 2023 van fer entrades simultànies a quatre punts vigilats, així com en un dels domicilis dels investigats, situat a Lloret de Mar (La Selva).

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari