La Guàrdia Civil vincula a Puigdemont amb els disturbis de Tsunami Democràtic

Segons l'ofici policial, l'expresident de la Generalitat hauria assegurat que "el problema pot venir si hi ha algun mort, és igual de quin costat"

El tall de l'AP-7 convocat per Tsunami Democràtic el novembre del 2019
El tall de l'AP-7 convocat per Tsunami Democràtic el novembre del 2019.

La Guàrdia Civil ha vinculat a Carles Puigdemont amb Tsunami Democràtic en l’últim informe de la causa contra l’organització independentista, segons ha informat ‘Vozpópuli’. Els agents han identificat “amb molta probabilitat” a l’expresident de la Generalitat de Catalunya en una conversa en la qual hauria utilitzat el pseudònim ‘K Mes Nou’ per parlar amb l’empresari Josep Campmajó sobre les accions de protesta de Tsunami Democràtic contra la sentència del ‘procés’ del Tribunal Suprem sota el lema ‘Marxes per la llibertat’ el 2019.

L’ofici policial atribueix a l’expresident de la Generalitat missatges on hauria valorat la repercussió internacional dels disturbis: “La imatge exterior no és tan dramàtica com es veu a l’interior. De moment, l’opció generalitzada és que hi ha una reacció d’indignació per unes sentències escandaloses i que els disturbis són importants però que no allunyen del que són ara les protestes en les grans ciutats del planeta. El problema pot venir si hi ha algun mort, és igual de quin costat. Això seria molt dur, i confirmarà el que sempre he dit (i que em va portar a decidir anar a l’exili): perdem”.

El líder de Junts hauria realitzat aquesta afirmació en una conversa en la qual Campmajó l’informava de la situació: “Ahir vaig estar novament en primera línia. Tant a BCN com en GRN [fent referència a Barcelona i Girona]. La meva gent ben distribuïda”. “Tinc informació de què passarà davant exactament sense cap filtre. Ni un. I ens estem equivocant d’estratègia comunicativa en extrem. El MHP amagat [en referència al ‘Molt Honorable President’ Quim Torra, que li va substituir després de fugir d’Espanya]. Del tot. Aïllat. Sembla que fa un Junqueras. Buch acollonat i perdent els papers. Estem a un pas de perdre el control absolut del territori. O tu i Tsunami preneu el control o haurem de començar a gestionar el preu de les baixes”, indicava l’empresari.

(Visited 128 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari