Els jutges conservadors carreguen contra l’amnistia: “Trenca les regles de la Constitució”

L'Associació Professional de la Magistratura afirma que la llei és "el principi de la fi de la nostra democràcia"

    Trobada de la presidenta de l'Associació Professional de la Magistratura (APM), María Jesús del Barco Martínez, amb la secció territorial de Catalunya

    Foto: @juecesAPM

    L’Associació Professional de la Magistratura (APM) ha expressat el seu rebuig a la futura llei d’amnistia perquè, segons asseguren, “trenca” la separació de poders i “anul·la el poder judicial”. En un comunicat compartit a les xarxes socials, l’associació conservadora i majoritària de jutges ha carregat contra aquesta via i ha afirmat que “trenca les regles de la Constitució del 1978”.”Una llei d’amnistia, sigui quina sigui la trampa o l’encaix constitucional que es pretengui buscar, no és admissible a la Constitució de 1978″, que es fonamenta entre altres valors “en la llibertat, la democràcia, la igualtat i l’Estat de dret”, defensen.

    Així mateix, l’APM ha considerat que l’amnistia “vulnera” el principi d’igualtat” perquè “exonera uns quants de les responsabilitats penals ja declarades pels tribunals”, i ha avisat que “ataca el mateix fonament de l’Estat social i democràtic de dret”. En aquest sentit, l’associació conservadora de jutges ha advertit que aquesta llei és “el principi de la fi de la nostra democràcia” i ha recordat els “greus esdeveniments” viscuts a Catalunya l’octubre del 2017, els quals van ser “constitutius de delictes greus, que van atemptar contra l’ordre constitucional i la convivència pacífica”.

    El comunicat també alerta del “greu risc” que puguin exigir el mateix tracte aquells que en altres moments històrics “van intentar aconseguir la independència amb la força del terror o bé van malversar fons públics invocant la mateixa intencionalitat”. A més, considera que l’amnistia “posa en qüestió la tasca dels jutges espanyols que van aplicar les lleis ordinàries democràticament elaborades pel poder legislatiu”.

    (Visited 40 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari