Sumar vol que Ernest Urtasun sigui ministre després del ‘no’ d’Ada Colau

El PSOE s'obre a cedir el Ministeri de Sanitat a la candidatura de Yolanda Díaz

Ernest Urtasun, portaveu de Sumar (ACN)
Ernest Urtasun, portaveu de Sumar (ACN).

El PSOE i Sumar continuen construint el futur organigrama del Govern de coalició, mentre acaben de tancar els últims detalls en les negociacions “molt avançades” amb Junts i ERC. Els líders de totes dues formacions, Pedro Sánchez i Yolanda Díaz, seran els encarregats de dissenyar la composició de l’executiu central després d’obtenir els suports per a la investidura.

Sumar vol donar cabuda a les formacions que integren la coalició, com els comuns i Más Madrid. La candidatura de Díaz pretenia que Ada Colau fos la representant catalana en el Consell de Ministres. No obstant això, després de la seva negativa ha pres força l’opció d’Ernest Urtasun, portaveu de Sumar, que encara no ha pres una decisió sobre aquest tema.

Sumar demana el Ministeri de Sanitat

A més, el PSOE podria cedir el Ministeri de Sanitat a Sumar i la líder de Más Madrid, Mónica García, podria arribar a liderar-ho. D’aquesta manera, hauria de gestionar una cartera amb les competències transferides a les comunitats autònomes, majoritàriament governades pel PP. Això suposaria una confrontació permanent entre García com a ministra i Isabel Díaz Ayuso des de la presidència de la Comunitat de Madrid.

L’acord programàtic aconseguit entre el PSOE i Sumar la setmana passada ha incorporat mesures en matèria de sanitat: des d’una llei per regular les llistes d’espera a l’ampliació de la cartera de prestacions, amb la inclusió de la salut bucodental i visual, a més de la salut mental.

Más Madrid i Sumar han assegurat que no s’ha produït cap confirmació oficial. L’equip de Yolanda Díaz ha admès que han mostrat interès pel Ministeri de Sanitat.

(Visited 91 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari