L’Europol manté que l’independentisme català és un moviment “extremista”

L'agència europea actualitza l'informe sobre terrorisme a la UE després que el govern espanyol demanés "clarificar" l'extremisme violent

Europol

L’Europol manté la menció a l’independentisme català dins de l’informe sobre la situació pel que fa al terrorisme a la Unió Europea (UE). En una versió actualitzada del text publicat al juny, l’agència policial europea segueix considerant que l’independentisme català i basc són “actualment els més actius i violents” a Espanya i els inclou en l’apartat “d’extremisme”.

El document remarca que “les seves narratives combinen separatisme amb visions extremistes d’esquerres” amb “un missatge contra l’Estat espanyol i les seves institucions, així com contra qüestions més àmplies com el capitalisme”. Així, l’Europol manté la menció al moviment independentista català com un dels més “actius i violents” a Espanya, després de la petició que el govern espanyol va fer a l’agència al setembre per “clarificar” l’extremisme violent. Junts havia demanat a l’executiu espanyol que fes aquesta petició a l’agència europea en el marc de les negociacions per a la investidura del candidat del PSOE, Pedro Sánchez.

L’eurodiputada d’ERC Diana Riba també havia mostrat la seva preocupació per la qualificació de l’independentisme en l’informe i es reunirà al novembre amb representants de l’Europol per abordar aquesta qüestió. La qüestió per canviar la metodologia de l’informe sobre extremisme i terrorisme s’està treballant des del grup d’escrutini de l’Europol del Parlament Europeu, en el qual els Verds estan demanant modificar la metodologia.

En una intervenció al comitè de Llibertats del Parlament Europeu, el director executiu de l’Europol, Jean-Philippe Lecouffe, va apuntar en resposta a una pregunta de Riba que l’informe recull les “dades” que notifiquen els Estats.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari