La Generalitat avisa el PSOE que totes les seves demandes són “importants i indissociables”

La portaveu de l'executiu català assegura que "a hores d'ara" no hi ha cap trobada prevista d'Aragonès amb Sánchez

    La portaveu del govern català, Patrícia Plaja, en roda de premsa (ACN)

    La portaveu del govern de la Generalitat, Patrícia Plaja, ha advertit el PSOE que totes les seves demandes per investir Pedro Sánchez president del govern espanyol són “importants i indissociables”, fet que inclou, segons ha recordat Plaja, l’amnistia de “tots els represaliats polítics”, la resolució del conflicte polític, la fi del dèficit fiscal i el traspàs de Rodalies de Catalunya. En una compareixença posterior al Consell Executiu, la portaveu del govern català ha avisat que “les negociacions no han de servir per investir un president, sinó perquè el conjunt dels catalans en surtin beneficiats”.

    D’altra banda, Plaja ha rebutjat pronunciar-se sobre la possibilitat, segons indiquen fonts del PSOE, que la presidenta del Congrés, Francina Armengol, convoqui el debat d’investidura de Sánchez per a la setmana vinent. La portaveu de l’executiu català no ha volgut valorar la possible data, i s’ha limitat a assenyalar que, el fet que la investidura se celebrés la setmana vinent, implicaria que els socialistes ja han tancat un pacte amb ERC i amb Junts, la qual cosa suposaria que “el PSOE, per necessitat, ha donat resposta a les reivindicacions independentistes”.

    En aquest sentit, Plaja ha recordat que el govern de la Generalitat, com a tal, “no forma part de les negociacions que s’estan duent a terme”, encara que els republicans i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, han posat sobre la taula les mateixes condicions. Preguntada per la possibilitat que Aragonès i Sánchez es reuneixin pròximament, la portaveu de l’executiu català ha assegurat que “a hores d’ara” no està prevista cap trobada. “En qualsevol cas, el Govern sempre és partidari de la negociació”, ha assenyalat la portaveu.

    (Visited 41 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari