La presidenta Erra encarrega informe de les “irregularitats” detectades per Oficina Antifrau

El Parlament de Catalunya recorda que la Mesa va autoritzar la investigació

Anna Erra, presidint el Parlament

La presidenta del Parlament, Anna Erra, ha encarregat al secretari general del Parlament, Albert Capelleras, un informe sobre el “contingut i l’abast” de la resolució de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) que detecta “irregularitats” al Parlament en matèria de personal i en l’accés a la informació pública. I és que la cambra catalana ha de donar resposta a les peticions que aquest mateix dijous ha fet Antifrau. L’òrgan ha donat 30 dies al Parlament perquè “informi sobre les mesures adoptades al respecte o els motius que impedeixen actuar d’acord amb les recomanacions”. Fonts del Parlament recorden que la Mesa va autoritzar el maig passat la investigació de l’OAC i que s’ha facilitat tota la informació demanada.

El Parlament ha rebut aquesta tarda l’informe d’Antifrau que detecta deu casos “irregulars” en matèria de personal i també assenyala mancances pel que fa a l’accés a la informació pública. L’OAC considera irregulars les llicències per edat, les primes o subsidis per jubilació i premi de vinculació, la provisió en el lloc d’oïdor de comptes, l’ampliació d’una plaça en el concurs de lletrats, l’ampliació de places en el concurs d’uixers, un conflicte d’interès de la secretària general, llocs de comandament pendents de definir, la creació de ‘llocs instrumentals en connexió amb processos d’estabilització, la selecció d’interins de reforç i l’increment de personal eventual.

Fonts del Parlament asseguren que tots dos informes, el d’Antifrau i el que s’ha encarregat al secretari general, s’abordaran en el marc d’una propera reunió de la Mesa. I la cambra no té previst fer més valoracions mentre s’està analitzant l’informe. Així mateix, tant la presidenta Erra com la Mesa “refermen el seu compromís en continuar treballant per una institució i una administració de màxima qualitat, eficiència i transparència.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari