El govern català tracta de “paper mullat” l’acord PSOE-Podem si no hi ha pacte amb Junts i ERC

Plaja diu a l'executiu central que "no és suficient" portar novament el català Consell d'Afers Generals de la UE i li exigeix la "plena oficialitat"

La portaveu Patrícia Plaja

Foto: ACN, Bernat Vilaró

La portaveu del govern de la Generalitat, Patrícia Plaja, ha considerat aquest dimarts que l’acord PSOE-Sumar és “paper mullat” si no va acompanyat de pactes d’investidura amb els partits independentistes catalans, en referència a Junts i ERC.

Plaja ha indicat que l’acord entre els actuals socis del govern espanyol en funcions “es donava per descomptat”, i que de moment “serveix de poc”. La portaveu, a més, ha destacat que encara s’està “lluny” d’un pacte entre les formacions independentistes catalanes amb els partits que lideren Pedro Sánchez i Yolanda Díaz.

Pel que fa a l’eventual oficialitat del català a les institucions de la Unió Europea, Plaja ha manifestat que “fer efectiva l’oficialitat no és fer cap excepció, és simplement un tema de justícia lingüística que esperem que sigui una realitat com més aviat millor”.

A més, ha afegit que “portar-ho novament a la mesa del Consell per part del govern espanyol no és complir, no és suficient“, i que no consideraran que l’executiu de Sánchez “haurà complert” fins que “tinguem els resultats exigibles”, en referència a la “plena oficialitat”.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari