Protecció Civil activa les alertes per pluges intenses i fort vent a Catalunya

Les precipitacions poden arribar als 20 litres/m2 en mitja hora; les ratxes de vent, fins als 72 km/h; i les onades, fins als quatre metres

Inundació a Sant Hilari Sacalm

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest dijous l’alerta del pla Inuncat per la previsió de pluges intenses arreu de Catalunya, que poden arribar als 20 litres/m2 en mitja hora de cara a la tarda i nit. Segons preveu el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i difon l’ACN, es tracta d’un front que entrarà i passarà ràpidament.

El Pirineu Occidental és on poden registrar-se les precipitacions més abundants, de més de 100 litres/m2 en 24 hores, concretament a les comarques Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça i Alt Urgell. Alhora, s’espera que plogui amb força a la meitat oest del Prepirineu.

A més, s’ha activat l’alerta del pla Ventcat per fort vent, amb ratxes que poden arribar als 72 km/h aquest mateix dijous, així com la del Procicat per onades de fins a quatre metres a tot el litoral.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari