Condemnat en ferm un policia de Sant Esteve Sesrovires per matar un detingut el 2014

El Suprem conclou que l'agent va actuar de manera "desproporcionada" amb una immobilització que va provocar l'asfixia del lladre

Vehicle de la policia local de Sant Esteve Sesrovires

El Tribunal Suprem ha ratificat la sentència de l’Audiència de Barcelona que va condemnar un agent de la Policia Local de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) que el 2014 va provocar la mort d’un detingut.

El Suprem ha rebutjat el recurs interposat per l’acusat, que defensava que tot plegat va ser fruit d’una acció “fortuïta”, en una resolució que considera que l’actuació va ser “desproporcionada”, ja que va traspassar els “límits” de la immobilització d’un detingut.

L’agent va immobilitzar la víctima, pressionant de manera continuada el coll de l’home, que havia entrat a robar a una empresa del polígon industrial, mentre un altre agent l’emmanillava. “No cal ser policia per saber que es pot provocar la mort d’una persona”, relata la sentència que ha avançat El Periódico i que ha confirmat l’ACN.

L’Audiència de Barcelona va considerar en una primera sentència, el 2021, que l’agent va “ometre” les tècniques de reducció de persones i va pressionar el coll del detingut fins al punt de provocar-li una “insuficiència respiratòria aguda i asfixia”. L’agent va ser condemnat en primera instància a un any de presó i tres d’inhabilitació per homicidi per imprudència professional greu.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari