Sánchez demana a Feijóo que “respecti” l’encàrrec del rei per a la investidura

El líder del PSOE acusa els populars de pretendre instrumentalitzar el 12 d'octubre

    El president del govern central i líder del PSOE, Pedro Sánchez (Pool Moncloa / Borja Puig de la Bellacasa)

    El president del govern central en funcions i candidat a la investidura, Pedro Sánchez, ha demanat aquest dimecres al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que “respecti” els resultats electorals del 23-J i abandoni el seu “intent desesperat” d’entorpir la investidura amb noves manifestacions com les del 24 de setembre a Madrid o la del 8 d’octubre a Barcelona. Els socialistes acusen el PP de faltar al “respecte” que mereix l’encàrrec del cap de l’Estat i de pretendre ara fer una “instrumentalització partidista” de la festa del 12 d’octubre.

    Segons han informat fonts del PSOE, Sánchez ha transmès aquest missatge a Feijóo durant la reunió d’una hora que tots dos han mantingut al Congrés dels Diputats en el marc de la ronda de contactes del candidat a la investidura. En la trobada, Sánchez ha reclamat a Feijóo respecte també a la “democràcia parlamentària i a la voluntat dels ciutadans de conformar un govern de progrés”.

    En aquest marc, el líder del PSOE ha recordat a Feijóo que els socialistes van ser “respectuosos” amb el procés d’investidura del president del PP, “malgrat que va fer perdre el temps a tots els espanyols durant més d’un mes”. En aquest sentit, Sánchez ha traslladat a Feijóo que els resultats del 23-J “són indiscutibles” i que ha de respectar “el torn” del PSOE per articular una majoria parlamentària. “No li demanem suport a la investidura, però sí prudència en les seves actuacions i respecte al procés d’investidura encarregat pel rei”, assenyalen els socialistes.

    (Visited 30 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari