‘Indepes in black’

Els men in black Will Smith i Tommy Lee Jones tenien a les pel·lícules d’aquesta sèrie un aparell que si l’enfocaven als ulls d’una persona i l’engegaven feia que s’oblidés d’allò que acabava de passar.

Sembla que ara, uns altres men in black –podríem dir-los men amb l’estelada– ens han posat aquest estri davant la cara i són a punt per disparar. Volen que ens oblidem del que ha passat a Catalunya els darrers 10 o 12 anys. Dependrà de qui carregui la munició de l’arma. Si fan cas a Yolanda Díaz, oblidarem tot allò que vam viure i patir des del 2013. Veurem què passa si el carreguen amb munició socialista o la que tenen al seu magatzem mental els independentistes de Junts i ERC.

Del que es tracta és de deixar en blanc uns anys en els quals uns dirigents polítics van decidir pel seu compte que ja no valia l’Estatut i la Constitució que havien aprovat la majoria dels ciutadans catalans en sengles referèndums. D’oblidar que durant una bona temporada la ràdio i la televisió públiques de Catalunya es van posar al servei de la causa independentista deixant de costat la seva funció bàsica d’informar amb objectivitat i rigor. Que Barcelona va patir uns dies de pànic perquè els seus carrers van ser ocupats per gent que ho cremava i ho destruïa tot: la batalla d’Urquinaona, n’hi van dir. Que es va proclamar la independència de Catalunya en base a un referèndum que van organitzar els que la volien, van nomenar una Junta electoral a dit i ells mateixos en van fer el recompte: l’1-O, n’hi diuen.

Flash! Res d’això ha passat. La intenció d’aquesta acció és que l’oblit de la història recent de Catalunya permeti que els que la van patir, perquè no compartien la festa independentista, vegin ara com els 14 diputats independentistes de Junts i ERC fan possible que el socialista Pedro Sánchez continuï com a president del govern espanyol i no calguin unes segones eleccions que podrien dur l’extrema dreta de Vox al poder. Ningú no haurà de demanar perdó per les bestieses comeses en el període esborrat de les nostres memòries. Oblit, sí; demanar perdó, no caldrà.

Després de deixar desconcertades les seves víctimes, Smith i Lee Jones guardaven la pistola de l’amnèsia a la butxaca i tornaven a perseguir mutants.

Si, com insisteixen els portaveus independentistes dels partits que tenen la clau per la investidura de Pedro Sánchez, oblidar el passat recent no comporta el compromís de no tornar a cometre els mateixos disbarats, caldrà tenir la pistola a punt per tornar a fer-la servir.

La veritat és que si aquesta tecnologia existís podríem fer marxa enrere i eliminar la Catalunya que va construir-destruir Jordi Pujol. Allí va començar a “joderse” el país, com diria Mario Vargas Llosa. O potser hauríem d’anar més enrere. Alguns fins i tot es remuntarien al 1714.

Les pel·lícules de Men in black solen acabar bé. Això nostre no ho tinc tan clar. I a sobre no és ficció, que és més fotut.

(Visited 161 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari