Dos de cada tres estudiants de la URV, en risc de patir un trastorn mental comú

Gairebé el 20% dels alumnes enquestats han tingut una conducta suïcida o hi han pensat en el darrer mes

Instal·lació per facilitar l'acces a professionals de la salut mental a través del 061

Un 69% dels estudiants de la Universitat Rovira i Virgili (URV) tenen risc de patir un trastorn mental comú, segons el resultat de l’enquesta feta a 2.862 estudiants pel Servei d’Atenció Psicològica (SAP) del mateix centre durant els cursos 2021-22.

El 49% dels estudiants estaven en risc de patir un trastorn d’ansietat generalitzada i el 47% en risc de patir un trastorn de depressió major. A més, gairebé el 20% dels alumnes enquestats tingut una conducta suïcida o hi han pensat en el darrer mes.

“Són xifres molt altes, però concorden amb estudis científics que estan sortint ara mateix, amb mostres majors, i estan obtenint els mateixos números”, ha explicat la professora i coordinadora del SAP, Anna Huguet.

A banda de l’ansietat i la depressió, l’enquesta també indica que el 15% dels alumnes està en risc de patir un trastorn de pànic i el 24%, d’abús o dependència a l’alcohol, mentre que el 8% tenen el risc de patir un trastorn per afartament i el 3%, de bulímia nerviosa. En suma, fins a un 69% estan en risc de patir almenys un dels problemes plantejats.

(Visited 74 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari