PSOE i Sumar preveuen tancar un acord de govern per a finals d’octubre

Les dues formacions mantenen "diferències importants" després de la reunió entre Pedro Sánchez i Yolanda Díaz

Després de la reunió d’una hora i vint minuts que han mantingut aquest dimecres el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i la de Sumar, Yolanda Díaz, al Congrés dels Diputats, el portaveu econòmic de Sumar i secretari d’Estat de Drets Socials en funcions, Nacho Álvarez, ha apuntat que Sánchez i Díaz han pactat “intensificar les negociacions” per assolir un acord “en les pròximes setmanes”, i arribar a finals d’octubre amb aquesta carpeta tancada.

En tot cas ha afirmat que “l’únic escenari” que contempla Sumar és “un acord” per a un “nou govern de coalició”, però “no qualsevol govern”. Fonts de Sumar apunten que les dues formacions negocien des de finals de juliol i principis d’agost, i afegeixen Sumar en cap cas acceptarà com a “excusa” del PSOE el fet que forces com Junts o PNB, que també han de fer possible la investidura de Sánchez, tinguin reserves sobre les polítiques socials que reclama Sumar.

En declaracions al pati del Congrés, Álvarez ha apuntat que Sumar posa l’accent en la vessant social de l’acord, més que en la territorial, on ja hi ha hagut “avenços”. Ara, ha dit, cal “seguir avançant en la dimensió social i laboral del pròxim acord de coalició” no hi pot haver un govern “ralentí”. En aquest sentit, ha lamentat que encara no hi hagi un acord per a un programa “ambiciós” de govern, i ha afirmat que hi ha qüestions “pendents” que cal treballar en la reducció de l’horari laboral, els permisos retribuïts o el dret d’accés a l’habitatge.

Amb tot, segons Álvarez, la trobada d’aquest dimecres entre Sánchez i Díaz ha estat “positiva” i tots dos s’han compromès a “intensificar les negociacions” per assolir un acord “al llarg del mes d’octubre”. “Confiem que al llarg de les pròximes setmanes es vagin acostant les posicions”, ha dit.Malgrat les informacions que apunten que PSOE i Sumar ja parlen del repartiment de ministeris, Álvarez ha afirmat que en aquest moment les dues formacions estan centrades en la “negociació programàtica” i “les mesures que han de presidir el govern de coalició”, i no en altres qüestions.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari