Illa rebutja un referèndum i avisa ERC i Junts: “Si cal, tornem a eleccions”

El líder dels socialistes garanteix que no faran "ni un sol pas" pel camí de la "ruptura"

    El primer secretari del PSC, Salvador Illa, en el seu torn al debat de política general al Parlament (ACN)

    El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha rebutjat contundentment la possibilitat d’explorar les condicions d’un referèndum, tal com han pactat ERC i Junts per condicionar la investidura de Pedro Sánchez. “Si s’ha d’anar a eleccions, anirem a eleccions i que la ciutadania triï”, ha afirmat en una entrevista a RAC1. El líder dels socialistes catalans ha deixat clar que no faran “ni un sol pas” pel camí de la “ruptura” de la societat catalana i ha afegit que mai hi ha hagut aquesta possibilitat.

    Segons Illa, hi ha “l’obligació” d’intentar evitar una repetició de les eleccions generals, però alhora també ha volgut deixar clar quins camins es poden explorar i quins camins “no tenen recorregut”. Així, en la línia del comunicat conjunt d’ahir el vespre de PSC i PSOE, Illa ha insistit que “aprofundir en el camí de la divisió és un error”. “Per aquest camí no anirem enlloc”, ha dit en referència al referèndum.

    Preguntat per si hi ha la possibilitat d’una moció de censura a Catalunya en cas que s’hagin de repetir les eleccions generals, Illa ha respost que avui no té això al cap, però ha advertit que “si això no millora, potser sí que hauríem de prendre algun tipus de decisió tot i que jo soc poc amic de generar inestabilitat”, ha afegit.

    En aquest sentit, el líder del PSC ha afirmat que el debat de política general ha constatat que el govern de Pere Aragonès “no està governant”, i que “es pren la presidència de la Generalitat com una rutina i ha de ser una passió. Arrossega els peus, no pren decisions…”, ha lamentat.

    (Visited 52 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari