Els bisbes catalans defensen neutralitat sobre l’amnistia

Es desmarquen de l'opinió contrària a l'amnistia de la Conferència Episcopal Espanyola

La Conferència Episcopal Tarraconense s’ha desmarcat de l’opinió contrària a l’amnistia del secretari general i portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola, César García Magán, que ahir va dir que l’amnistia era una eina per a situacions excepcionals que ara no es donen.

A parer dels bisbes catalans, les declaracions “es van centrar sobretot en una valoració jurídica personal del tema que -segons ell- no implicava ni negar ni donar suport a l’amnistia”. Però afegeixen que “atiar el partidisme o alabar una determinada posició no és ni bo ni, malauradament, nou”, i consideren que els bisbes han de “mantenir una neutralitat edificant i respectuosa” que només es pot trencar “quan es lesiona el dret a la dignitat de l’ésser humà”.

Els membres de la Conferència Episcopal Tarraconense també recorden que l’Església “sempre es guia per afavorir la igualtat, la cordialitat, el diàleg i el treball per fer una societat nova i bona”.

Finalment, els bisbes subratllen que García Magan va dir “explícitament” que Pedro Sánchez encara no ha posat sobre la taula el tema de l’amnistia, “cosa que realment es correspon, a hores d’ara, a la realitat”.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari