Competència sanciona les escoles privades catalanes per un pacte de no captació de professorat

L'ACCO considera molt greu que l'EPIC prohibís als seus centres contractar docents sense consentiment previ

Assemblea general d'EPIC del 2022

El Tribunal Català de Defensa de la Competència, de l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO), ha sancionat l’Associació d’Escoles Privades Independents de Catalunya (EPIC) per una infracció molt greu de la Llei de Defensa de la Competència, difon l’ACN.

La resolució de l’ACCO conclou que l’EPIC va adoptar un pacte de no captació per homogeneïtzar les estratègies dels seus membres en el mercat laboral. Segons els termes del pacte de no-captació, les empreses d’educació privada que componen l’associació no podien contractar o contactar professorat d’altres empreses associades sense consentiment previ.

Els pactes de no-captació de treballadors són acords horitzontals entre empreses que prohibeixen o restringeixen la contractació de treballadors. El procediment sancionador té origen en una investigació d’ofici realitzada per l’ACCO i ha conclòs amb una multa de 75.500 euros.

En concret, el pacte s’establia en el Codi Ètic de l’EPIC aprovat el 2009, que en el seu punt 4 de l’apartat Relacions entre els associats establia que cap membre de l’entitat intentarà contractar empleats d’altres membres de l’associació. Aquest compromís suposa “no prendre cap iniciativa per contactar amb empleats de col·legis membres de l’EPIC amb la intenció de contractar-los per a la seva organització”, recull també l’ACN.

S’hi afegia que “si un empleat d’un col·legi associat a EPIC contactés pel seu compte amb un altre col·legi de l’associació i aquest col·legi membre tingués interès a incorporar-lo a la seva organització, se l’informarà immediatament que per poder seguir en el procés de selecció haurà de comunicar al seu col·legi que està optant a un lloc de treball en un altre col·legi membre d’EPIC”.

(Visited 66 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari