Salvadó lamenta que els ports catalans siguin els “únics” d’Europa on es pagarà un impost d’emissions

El president del Port de Barcelona celebra el retorn al preu establert el 2017

El president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, en roda de premsa (ACN)

Foto: ACN, Maria Aladern

Lluís Salvadó, el president de Port de Barcelona, ha lamentat aquest dimecres que els ports catalans siguin els “únics” d’Europa on es pagarà un impost d’emissions, durant una intervenció en la presentació de les activitats del port a la 61a edició del Saló Nàutic Internacional recollida per l’ACN.

Salvadó, això sí, ha reconegut que és un impost “que dona marge a la gestió” i ha afegit que passar dels 3,5 euros que demanava el Govern a l’euro per quilo d’emissions és una millora “molt substancial” que recupera el preu establert el 2017. “Hem tornat a la posició adequada”, ha valorat.

El president del Port de Barcelona ha manifestat que un preu elevat deslocalitzaria les emissions de NOx, però incrementaria les de CO2, perquè el producte entraria en camió, i ha assegurat que fixar una taxa “equilibrada” és “fonamental” per a l’economia d’aquesta infraestructura.

Salvadó ha defensat que el Port de Barcelona és la infraestructura econòmica de Catalunya que més està invertint per descarbonitzar la seva activitat i reduir les emissions de CO2 i de NOx.

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari