Quin presentador de TV3 ha dit que el federalisme és una ‘ximpleria’?

Òscar Andreu. El presentador del programa Està passant va fer dos comentaris a la xarxa X, el passat dia 20, sobre les opinions recents dels ex-dirigents socialistes Felipe González i Alfonso Guerra sobre l’independentisme i l’amnistia als partidaris de la independència immersos en causes judicials. En el primer comentari es va limitar a escriure “Pla endreça”. El segon va ser més llarg: “Aquests, si més no, van de cara i no necessiten disfressar l’odi ètnic de convivència, federalisme i altres ximpleries que només serveixen per retardar una mica el dret legítim de Catalunya a l’autodeterminació”.

Andreu, que forma part del grup que es coneix com “els humoristes de TV3”, té 167.500 seguidors a X. Els seus dos comentaris van tenir més de 30.000 visites, els van agradar a uns 750 usuaris de la xarxa, uns 170 els van republicar i 22 els van comentar. La majoria de comentaris van en la línia del presentador i col·laborador del programa que TV3 emet de dilluns a divendres, de 8 a 9 del vespre. Algun, però, trenca la pràctica unanimitat de coincidents amb la seva opinió. És el cas del que li diu: “Que ho digui un xenòfob com tu, té nassos”.

El Llibre d’Estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) prohibeix als professionals de TV3 i Catalunya Ràdio emetre opinions i publicar missatges a les xarxes socials que qüestionin la seva neutralitat. Dir que el federalisme és una ximpleria és una exhibició de partidisme evident. Jaume Peral acaba de ser nomenat nou coordinador del Llibre d’Estil de la CCMA. Es podria estrenar recordant-li a Andreu què pot fer i què no pot fer si vol seguir treballant a la televisió pública. Fins ara, cap responsable de TV3 li ho ha explicat i si ho ha fet ell no n’ha fet cap cas.

(Visited 428 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari