El PNB: “Prioritzar el català no ajudarà a investir Sánchez”

Aitor Esteban ha assegurat que és una "mala notícia", "sorprenent" i decebedora"

Aitor Esteban (ACN)

Des del PNB avisen que no els agrada que el govern espanyol “relegui” l’euskera a Europa. Des dels passadissos del Congrés dels Diputats, Aitor Esteban ha assegurat que és una “mala notícia”, “sorprenent” i decebedora”.

“Això no sé si dificultarà la investidura de Pedro Sánchez o no, però el que és segur és que no hi ajuda”, ha afegit molest.

Esteban ha avisat que “a Euskadi no s’entén” i ha criticat que el nombre de parlants sigui un dels criteris esgrimits per Albares. “La protecció d’una llengua no s’ha de basar en el nombre de parlants; si fos així, amb l’anglès i el xinès probablement sobrarien la resta”, ha conclòs.

El ministre d’Exteriors, José Manuel Albares, ha proposat aquest dimarts als seus homòlegs europeus “prioritzar” el català en el desplegament de l’oficialitat davant el basc i el gallec. “Ens hem obert a prioritzar l’idioma en què els seus representants ho han demanat amb més insistència i que té més parlants”, ha explicat Albares, després que els 27 hagin abordat per primer cop l’oficialitat de les tres llengües. El ministre ha dit que aquesta proposta busca superar els “dubtes” d’estats que consideren que desplegar l’oficialitat de tres llengües alhora era “més difícil”.

(Visited 33 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari