Per què va demanar Ricard Ustrell que es llegís en antena la portada d’EL TRIANGLE?

Perquè informava dels diners que el govern de la Generalitat dona al grup Godó gràcies a la publicitat institucional que insereix als seus mitjans i Ricard Ustrell està en guerra oberta amb La Vanguardia i RAC1. El passat dimecres, dia que surt EL TRIANGLE als quioscos, el presentador d’El matí de Catalunya Ràdio, va demanar el periodista que feia una repassada de les portades dels mitjans perquè no llegia la d’EL TRIANGLE. El titular destacat de la portada de la revista era “La Generalitat paga 5 milions en publicitat al Grup Godó”.

El periodista que relatava què deien les portades dels mitjans va quedar una mica desconcertat quan Ricard Ustrell li va demanar si pensava fer referència a la d’EL TRIANGLE. Va preguntar el presentador si es referia al titular dels diners pel Grup Godó i van seguir comentant altres portades.

El Grup Godó tem que el programa matinal de Catalunya Ràdio que ara dirigeix i presenta Ustrell mengi terreny al buc insígnia de la seva ràdio: El món a RAC1. El programa dels matins de RAC1, que presenta Jordi Basté, és el líder d’audiència destacat des de fa anys. Mònica Terribas i Laura Rosel van fracassar en la seva temptativa de capgirar aquesta situació quan dirigien i presentaven El matí de Catalunya Ràdio. Basté i Javier Godó temen que Ustrell i la seva productora donin un impuls fort a l’emissora pública i han llençat una campanya contra ella. La Vanguardia va publicar fa uns dies un article en què criticava que Catalunya Ràdio pagui 1,9 milions d’euros a la productora d’Ustrell, La Manchester radiofònica, per fer el programa matinal. A més, el Grup Godó ha recuperat la seva crítica habitual a la competència que representa pels mitjans privats que Catalunya Ràdio i TV3 tinguin publicitat convencional.

Godó voldria que Catalunya Ràdio i TV3 no tinguessin publicitat privada com passa a RNE i TVE. De la publicitat institucional que posa el govern de la Generalitat no s’han escoltat queixes per part d’aquest grup. La Vanguardia és el diari que més en rep (1.649.895 euros) i RAC1, la ràdio que més se’n beneficia (1.831.149 euros). Godó on Line ingressa 1.035.378 euros per aquest concepte. El govern de Pere Aragonès ha pagat mig milió d’euros més als mitjans del pool mediàtic que presideix Javier Godó en publicitat institucional que a TV3 i Catalunya Ràdio.

(Visited 1.079 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari