El president del CGPJ diu que “no seria molt partidari” d’una amnistia “ocasional”

Guilarte veu "qüestionable" que s'utilitzi "sense una altra justificació que la simple conjuntura electoral"

Vicente Guilarte

El president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Vicente Guilarte, ha afirmat que “no seria molt partidari” d’una amnistia “una mica ocasional i sense un consens majoritari”. “L’amnistia pot ser legítima, però cal tractar-la amb compte”, ha dit aquest dimecres a la nit en una entrevista a la Cadena SER.

Guilarte ha argumentat que, d’una banda, cal acreditar que “sigui quelcom que interessi més del que perjudica” i, en el cas del procés independentista, “no és fàcil d’acreditar”, ha opinat. De l’altra, “un segon problema” seria que “hi hagi un cert consens entre tots els afectats per ella”.

El president del CGPJ ha remarcat que “sembla qüestionable” utilitzar la figura de l’amnistia “sense una altra justificació que la simple conjuntura electoral”. Tanmateix, Guilarte ha apuntat que “hi ha elements al darrere que la poden forçar”, com és “la necessitat i la urgència dels vots de Puigdemont”.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari