El model PNB sedueix els partits ‘indepes’

La bicefàlia que sempre ha exhibit el PNB, amb un lideratge de partit encarnat pel president de la formació i un lideratge institucional, que representa el lehendakari, sembla que arrela entre els partits independentistes catalans. A Esquerra Republicana fa temps que volen reproduir-ho, amb Oriol Junqueras controlant la formació i Pere Aragonès en el seu rol de president. A Junts també ho intenten, separant lideratges de partit, com el de Laura Borràs o Carles Puigdemont, dels dels seus candidats o membres del Govern –quan no renuncien a ser-hi–. A ERC, però, a més, darrerament intenten separar del partit fins i tot elements destacats del Govern, com per exemple la consellera Laura Vilagrà, que té molt pes al Govern i en canvi gens de protagonisme als actes de partit.

La setmana passada es va commemorar el 20è aniversari de la Casa de la Generalitat a Perpinyà. Anys enrere, aquest espai havia estat clau en l’engranatge institucional del Govern, en les relacions amb la Catalunya del Nord i fins i tot en la promoció econòmica, política i turística de Catalunya. Ara, però, el Govern va celebrar una efemèride així amb un simple acte amb la consellera Vilagrà lliurant un premi i fent un discurs.

(Visited 33 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari