Montilla destaca el canvi de plantejament de Junts però demana “prudència i discreció”

L'expresident de la Generalitat carrega contra Felipe González per "no donar un cop de mà" en determinats moments

L'expresident de la Generalitat, José Montilla

L’expresident de la Generalitat, José Montilla, ha destacat el canvi de plantejament de Junts després de la conferència de Carles Puigdemont, però ha demanat “prudència i discreció en un procés que tot just acaba de començar”. Montilla ha dit a SER Catalunya que ara “comencen els primers moviments”, però ha dit que “no cal precipitar-se ni treure conclusions”. D’altra banda, ha carregat contra l’expresident del govern central, Felipe González, que va criticar la negociació del PSOE amb Junts i va advertir que l’amnistia no té cabuda a la Constitució. “No dic que no hagi de tenir llibertat per dir el que pensa, però és curiós que sigui en determinats moments i no per donar un cop de mà”, ha etzibat.

Preguntat per si veu la investidura de Pedro Sánchez més a prop, Montilla ha dit que “es va aclarint una mica el paper de cadascú” i ha afegit que “encara queda molt de temps”. També ha recordat que és el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, qui té encarregada la investidura, i ha augurat que la lluita per l’hegemonia independentista dificultarà la negociació.

Montilla ha apuntat que, durant la campanya electoral, Junts apostava pel “bloqueig” i que “aquesta no és la posició que va plantejar Puigdemont en el seu discurs”. “Tampoc és la situació que havia plantejat en un determinat moment des de Brussel·les, quan deia que una negociació parlamentària de debilitat del govern era molt difícil que servís per fer reformes amb profunditat. D’això també ha canviat d’opinió”, ha declarat. De totes maneres, ha receptat “prudència i discreció”. Preguntat per si Puigdemont és un interlocutor vàlid, l’expresident ha dit que els interlocutors “els acaba decidint l’electorat”.

L’exdirigent socialista ha dit que no entén les paraules de Felipe González, que va criticar la possibilitat que el president en funcions del govern central, Pedro Sánchez, negociï amb Junts una amnistia per fer possible la seva investidura. En una entrevista a Onda Cero, González va denunciar una “erosió del pacte constitucional” perquè “a la Constitució no té cabuda ni l’amnistia ni l’autodeterminació”. Montilla ha dit que qui ha tingut responsabilitats en executius estan obligats “sinó a donar un cop de mà, a no posar en dificultats” als presidents que ara ocupen aquests seients. “Es deu certa fidelitat”, ha apuntat, i ha afegit que a González li hauria agradat veure’l intervenint en l’anterior campanya electoral.

L’expresident ha mantingut que el referèndum “no és possible des del punt de vista legal”, però veu “legítim” que el moviment independentista el defensi. Alhora, ha dit que “demanar que els independentistes deixin de ser-ho és una quimera”.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari