Illa defensa els “plantejaments valents per millorar la convivència” però “fora de la Constitució, res”

El líder del PSC reivindica actuar amb "generositat", però no amb "ingenuïtat" en les negociacions

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, en una roda de premsa a la seu del partit (ACN)

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha assegurat que la convivència a Catalunya és “molt valuosa” i ha afirmat que els socialistes tenen “plantejaments valents per afermar-la i millorar-la”. Tot i això, ha insistit que fora de la Constitució no hi ha “res”. Després de la conferència de l’expresident de la Generalitat i eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, en què va plantejar les bases per a la negociació, Illa ha defensat actuar amb “generositat”, però no amb “ingenuïtat”. I ha tornat a receptar “prudència, paciència, discreció i Constitució”. El líder dels socialistes catalans ha fet aquestes declaracions des de l’escola Àngels Alemany i Boris de Lloret de Mar en el dia d’inici de curs escolar a Catalunya.

Illa també ha advertit que “Catalunya és plural” i que, per “prudència”, cal anar alerta quan es parla en nom de Catalunya. Pel que fa a la generositat, el primer secretari del PSC ha recordat que els socialistes han cedit diputats a Junts perquè puguin formar un grup parlamentari al Congrés.

Preguntat per si el PSC ha parlat amb Puigdemont o si caldria un gest dels socialistes per anar-lo a veure a Bèlgica -com va fer dilluns la líder de Sumar i vicepresidenta del govern central, Yolanda Díaz-, Illa ha respost amb els principis de “prudència, paciència i discreció”.

Finalment, Illa ha dit que respecta el posicionament de l’expresident del govern central Felipe González. Ahir va criticar la possibilitat que el president el govern central en funcions, Pedro Sánchez, negociï amb Junts una amnistia per fer possible la seva investidura. En una entrevista a Onda Cero, va denunciar una “erosió del pacte constitucional” perquè “a la Constitució no té cabuda ni l’amnistia ni l’autodeterminació”.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari