La RFEF destitueix Vilda i demana disculpes per la “conducta inapropiada” de Rubiales

El president interí de l'organisme, Pedro Rocha, mira de marcar distàncias amb el comportament del president suspès

Jorge Vilda, exresponsable de la selecció femenina de futbol d'Espanya

La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha destituït aquest dimarts Jorge Vilda com a entrenador i director tècnic de la selecció femenina de futbol d’Espanya, a la qual va dirigir en el passat Mundial disputat a Nova Zelanda i Austràlia, on es va proclamar campiona.

L’acomiadament de Vilda es produeix després que la FIFA, organisme rector del futbol mundial, apartés el president de la RFEF, Luis Rubiales, el qual havia ofert públicament la renovació a Vilda amb un increment de sou després de la victòria al Mundial, en el mateix acte on va assegurar que no deixaria el càrrec.

Vilda, que va assistir a l’acte i va aplaudir Rubiales, però va després se’n va desmarcar, serà rellevat per Montse Tomé, fins ara segona entrenadora, que serà la primera dona que dirigirà la selecció absoluta femenina de futbol.

Disculpes del nou president
El president interí de la RFEF, Pedro Rocha, fins ara vicepresident, ha difós un comunicat amb què demana disculpes al món del futbol, i en especial a les seleccions d’Espanya i Anglaterra, pel comportament de Rubiales després de la final del Mundial, que considera “totalment inacceptable” i que troba que ha fet “mal” a la societat espanyola.

Rocha ha reiterat que la conducta de Rubiales “no representa els valors” de la RFEF ni de la societat espanyola, i ha remarcat que “aquesta postura” correspon en exclusiva” al president suspès, referint-se al que va passar durant les “hores posteriors” a la final, però sense especificar a quines accions es refereix.

Després de la victòria de l’equip femení espanyol, Rubiales va fer un petó a la boca a la jugadora Jenni Hermoso, es va agafar els testicles a la llotja per destacar la vàlua de Vilda, va posar-se una futbolista sobre l’espatlla, i en declaracions posteriors va insultar els que havien criticat el petó a Hermoso.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari