Díaz i Puigdemont anuncien una “relació normalitzada i estable” entre Sumar i Junts

La vicepresidenta defensa el diàleg per "impulsar avenços socials" i l'expresident català emmarca la trobada en "la normalitat democràtica a la Unió Europea"

Jaume Asens, Yolanda Díaz, Carles Puigdemont i Toni Comín

Foto: Yolanda Díaz (Twitter)

La vicepresidenta segona en funcions del govern d’Espanya, Yolanda Díaz, i l’eurodiputat de Junts i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, han presentat la trobada que han mantingut aquest dilluns a Brussel·les com un exponent de diàleg polític i l’inici d’una nova fase en les relacions entre els respectius partits.

En un comunicat conjunt difós després de la reunió, Díaz i Puigdemont han anunciat que Sumar i Junts han establert una “relació normalitzada i estable”, i han comunicat que coincideixen en “explorar totes les solucions democràtiques per desbloquejar el conflicte polític”. A més, ambdues parts han assenyalat que la trobada, compartida també pel diputat Jaume Asens i l’eurodiputat Toni Comín, ha estat “cordial” i “fructífera”.

Díaz, que hi ha assistit com a líder de Sumar a la recerca del suport de Junts per reeditar el govern de coalició amb el PSOE, ha defensat que “el diàleg és un mètode i un compromís” per “impulsar avenços socials i per caminar cap a un país plurinacional on la política sigui el centre de les solucions. En el mateix missatge, publicat a Twitter, Díaz ha avançat que “continuarem parlant, continuarem buscant sortides en el diàleg i la democràcia”.

Per la seva part, Puigdemont, que va deixar de ser oficialment líder de Junts el juny del 2022, ha emmarcat la reunió en “la normalitat democràtica a la Unió Europea”. A més, ha considerat que una trobada “entre formacions de diferents ideologies no hauria de ser cap sorpresa, ni cap excepcionalitat”.

(Visited 72 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari