La CUP carrega contra ERC i Junts per no donar suport als acusats de preparar una protesta contra la volta ciclista

Els anticapitalistes els critiquen per "omplir-se la boca d'amnistia" al Congrés però "no posicionar-se" pels encausats

Laia Estrada, Bascha Change i Xavier Pellicer, diputats de la CUP-NCG, al ple del Parlament d'aquest dimecres

La CUP-NCG ha carregat contra ERC i Junts per no donar suport als independentistes osonencs acusats de preparar una protesta contra la volta ciclista. En un comunicat, els anticapitalistes han denunciat que aquests partits “s’omplin la boca d’amnistia i drets” al Congrés dels Diputats, però que “no es posicionin” a favor dels drets dels encausats. En concret, la CUP lamenta que tant ERC com Junts s’hagin desmarcat d’una iniciativa en solidaritat amb els independentistes detinguts la setmana passada. La formació va fer arribar als partits una declaració de suport als detinguts perquè es pogués llegir al ple d’aquest divendres, però ERC i Junts van impedir la majoria parlamentària per tirar-ho endavant.

En aquest sentit, la CUP ha insistit que la cambra catalana “no està responent” a la repressió que pateixen els encausats independentistes. “L’estat espanyol està vulnerant l’organització social, la mobilització i la protesta”, han afegit en el text de la declaració, en el qual defensen que “és incomprensible” que els partits independentistes “no es posicionin a favor dels drets dels represaliats”.

La portaveu de la formació, Eulàlia Reguant, ja va demanar aquest dilluns “la immediata llibertat” per a les quatre persones detingudes el passat dissabte per suposadament preparar una protesta contra la volta ciclista a Espanya. Es tracta de quatre osonencs a qui s’acusa de desordres, delictes d’odi contra el medi ambient i la seguretat viària, i de pertànyer a un grup criminal. En un comunicat a les xarxes, Reguant va lamentar els abusos que els encausats estan patint des de la seva detenció. “Es neguen al fet que els advocats els vegin, fan registres de matinada i ara decreten secret d’investigacions”, va assenyalar la diputada.

(Visited 83 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari