El Parlament demana la dimissió de Rubiales i Soteras per “actituds masclistes”

La declaració té el suport d'ERC, Junts, PSC, ECP i CUP mentre que Cs, PPC i Vox no l'han signat

Els membres de la Mesa durant el ple del Parlament

El Parlament ha demanat la dimissió del president suspès de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, i del president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Joan Soteras. El text llegit per la secretària segona de la Mesa, Aurora Madaula, ha estat signat per Junts, ERC, PSC-Units, En Comú Podem i la CUP. La declaració manifesta el suport a la jugadora Jennifer Hermoso davant “la conducta i actitud masclista” de Rubiales, i afegeix que els altres representants d’institucions esportives i concretament el president de la FCF, que li ha donat el seu suport, també haurien de dimitir. “Aquestes actituds masclistes no poden representar unes institucions que han de tenir com a objectiu el combat de la violència masclista”, diu el text.

El Parlament veu “insuficient i poc creïble” la petició de disculpes posteriors de Rubiales, així com la seva intervenció en l’assemblea extraordinària, en què es va negar a dimitir. Així mateix, el text assenyala que aquesta actitud i els aplaudiments de l’auditori són una demostració d’un “tarannà caduc, patriarcal i masclista present, encara, en algunes institucions esportives”. La cambra catalana denuncia i manifesta una “profunda indignació” pels fets i diu que cal eliminar aquestes actituds del futbol, que ha de ser un “espai lliure de violències masclistes”. Ciutadans, PP i Vox no han signat la declaració.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari