Puigdemont nega “cap negociació en marxa amb ningú” sobre l’amnistia

L'expresident de la Generalitat fixarà la posició de Junts dimarts vinent en una conferència a Brussel·les

    L'expresident Carles Puigdemont durant la seva intervenció a la Universitat Catalana d'Estiu (Josep Maria Montaner / UCE)

    L’expresident de la Generalitat i eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, ha negat en un missatge a la xarxa social X -abans Twitter- que hi hagi “cap negociació en marxa amb ningú” per a una eventual llei d’amnistia. El líder del Consell de la República ha contradit les informacions dels darrers dies que ha titllat d'”especulacions” i “conclusions errònies”, i ha assegurat que ni hi ha cap negociació en marxa, “ni s’ha presentat cap projecte d’amnistia a cap partit polític, ni per descomptat no he pres cap decisió relativa al Consell en funció de les possibles negociacions que es puguin emprendre”.

    Puigdemont ha insistit en “no confondre” el diàleg amb la negociació i ha explicat que “hi ha converses amb diferents actors polítics, com és lògic. La majoria són converses que ja teníem en la legislatura passada, en què Junts vivia sense opcions de participar en cap negociació per decisió de tots els actors polítics que ara demanen de conversar”. En aquest sentit, ha destacat: “El diàleg és previ a tota negociació; pot servir per fixar el marc en què aquesta pot discórrer, o pot servir per comprovar que no hi ha marge de negociació. Això ho veurem en els propers dies”.

    Per tal d’aclarir les “ficcions” sobre la posició de Junts que s’han publicat els darrers dies, l’expresident de la Generalitat ha anunciat que, dimarts vinent dia 5 de setembre, en la conferència inaugural de la jornada interparlamentària convocada a Brussel·les, parlarà sobre “quin és el marc” que el partit proposarà. “La nostra posició just al mig de tot l’escaquer polític comporta una responsabilitat, sobretot davant dels nostres electors i els catalans, i per això importa tant la forma com el fons”, afirma Puigdemont en la publicació.

    (Visited 61 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari