El Parlament investigarà si Garriga va infringir el codi de conducta en un míting a Badalona

El dirigent de Vox va encarar-se a manifestants contraris a Vox i va lamentar que els Mossos no carreguessin

Imatge d'un agent de seguretat evitant que Ignacio Garriga avanci cap als manifestants (ACN)

La Comissió de l’Estatut del Diputat del Parlament investigarà si el president del grup parlamentari de Vox, Ignacio Garriga, va infringir el codi de conducta de la cambra durant la passada campanya electoral. Concretament, la cambra estudiarà l’actuació del líder ultradretà en un míting a Badalona, el passat 16 de juliol, quan va interrompre l’acte en què estava parlant per apropar-se i encarar-se a manifestants contraris a la formació d’extrema dreta.

“Interrompré aquest míting i comptaré els metres que tinc cap a aquesta gent fins que les forces i cossos de seguretat no desallotgin”, va etzibar Garriga just abans de baixar-se de l’escenari i dirigir-se cap als manifestants. El diputat de Vox va ser separat de la multitud per membres del seu equip, i els Mossos van fer un cordó policial per separar els assistents al míting dels manifestants. Llavors, Garriga va lamentar que la policia no hagués disparat pilotes de goma ni hagués fet “cops de porra”.

La comissió ha decidit fer una investigació preliminar sobre si l’actuació contravé el codi de conducta després que la Mesa del Parlament els ho hagi encarregat. En cas que es consideri que el diputat de Vox va infringir el codi, la comissió haurà de donar audiència a Garriga i, després, traslladar un informe, recomanació o proposta a la Mesa.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “El Parlament investigarà si Garriga va infringir el codi de conducta en un míting a Badalona”

Feu un comentari