Educació convoca els sindicats el dia abans de l’inici de curs i de la vaga

Simó no pot concretar la reversió de retallades sense tenir els escenaris pressupostaris del 2024

    D'esquerra a dreta, la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, la consellera d'Educació, Anna Simó, i la consellera d'Economia, Natàlia Mas (ACN)

    El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha convocat els sindicats dimarts vinent, 5 de setembre, just el dia abans de l’inici de les classes i de la vaga convocada per USTEC, la CGT i la Intersindical. Ho ha anunciat la consellera d’Educació, Anna Simó, en una entrevista a Catalunya Ràdio, on ha explicat que s’ha convocat la nova Mesa Sectorial per parlar de l’inici del curs escolar.

    No vull que els sindicats s’assabentin de les novetats per part de tercers, vull fer-ho personalment i hi assistiré”, ha dit Simó, que  ha assegurat que els sindicats la tindran “al seu costat” i que hi parla “de diverses qüestions”. Amb tot, ha assenyalat que no pot concretar quina reversió de retallades es pot fer sense tenir els escenaris pressupostaris del 2024.

    A banda, la consellera d’Educació ha avançat que ha demanat al president del Consell Escolar comparèixer i també demanarà fer-ho al Parlament per parlar de l’inici de curs. La voluntat, ha dit, és arribar a grans acords i que cada pas es faci “des del consens”.

    Simó ha dit que els objectius principals són la millora de la qualitat del sistema educatiu, continuar amb la reducció de ràtios iniciada fa dos anys, lluitar contra la segregació escolar, reduir l’abandonament i millorar les competències bàsiques. També ha destacat que el curs començarà amb més docents -1.200 més- tot i haver-hi 8.000 alumnes menys a causa de la davallada demogràfica.

    (Visited 70 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari