Iceta, “plenament convençut” que el TAD admetrà la denúncia contra Rubiales

L'executiu central està disposat a recórrer una eventual resolució que no impliqui la suspensió del president inhabilitat de la RFEF

    El ministre de Cultura, Miquel Iceta, durant una visita a la Necròpolis de Tarragona (ACN)

    El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, s’ha mostrat “plenament convençut” que el Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD, per les seves sigles en castellà) admetrà a tràmit la denúncia del Consell Superior de l’Esport (CSD, per les sigles en castellà) contra el president suspès de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales. De fet, l’admissió a tràmit de l’expedient és imprescindible perquè el govern espanyol pugui suspendre Rubiales.

    Preguntat per la tardança en la resposta davant la polèmica, el ministre ha insistit que l’executiu central ha actuat “tan aviat com els mecanismes legals ho han permès” i que ara és el TAD qui té les competències i marca els terminis. Iceta ha recordat que la RFEF és una entitat privada on l’executiu central “no pot suspendre, ni cessar ni nomenar” ningú i ha defensat que, segons la llei de l’esport, la competència del TAD és “reactiva i no preventiva”.

    Estem fent les coses seguint amb extrem rigor el procediment, perquè qualsevol decisió es pot recórrer, i no volem que hi hagi cap defecte de forma que eventualment pugui servir per anul·lar el procediment i les sancions”, ha insistit. No obstant això, Iceta ha afirmat que “esperen” que la decisió del tribunal es produeixi tan aviat com sigui possible.

    D’altra banda, el ministre ha explicat que l’executiu central estarà disposat a recórrer una eventual resolució del TAD que no impliqui la suspensió de Rubiales.

    A l’espera de la decisió del TAD

    El TAD  es va reunir d’urgència aquest dilluns després que el govern espanyol denunciés Rubiales. La reunió va acabar sense una decisió ferma, i el tribunal va enviar un requeriment a l’executiu per tal que facilités més informació sobre els fets ocorreguts des del diumenge dia 21 d’agost.

    Tal com ha informat el govern central, el CSD ha enviat durant el matí d’aquest dimarts la informació requerida. En concret, el TAD havia demanat els comunicats emesos per la RFEF, per Jennifer Hermoso i pel sindicat Futpro, així com la documentació adjunta en la denúncia presentada per la Lliga Professional de Futbol Femení.

    Pel que fa als terminis, si el TAD admet a tràmit l’expedient contra Rubiales per infracció molt greu, el govern espanyol podrà convocar en les 48 hores següents la comissió directiva del CSD, on demanarà la suspensió de Rubiales de totes les seves funcions fins que el TAD resolgui definitivament l’expedient.

    (Visited 35 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari