Sumar afirma que Feijóo “desconcerta fins i tot als seus” per voler parlar amb Junts

Urtasun diu que el líder del PP té clar que perdrà la investidura i que "fa perdre el temps" als espanyols

El portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, en una roda de premsa l'endemà de les eleccions (Sumar / ACN)

El portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, ha afirmat que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, “desconcerta fins i tot als seus” per voler parlar amb JxCat per intentar la seva investidura. “Feijóo no té principis ni paraula”, s’ha queixat en una roda de premsa, on ha recordat que els populars van “demonitzar els independentistes” durant tota la campanya. Urtasun també s’ha queixat que Feijóo té clar que perdrà la investidura i que, tot i això, “fa perdre el temps” als espanyols.

Sobre l’amnistia, el portaveu de Sumar ha insistit que “és el moment de fer el pas” i creuen que la seva posició podria ser compartida pel PSOE perquè és “assumible”. Urtasun ha assenyalat que no recauria només en aquelles persones que continuen fora d’Espanya, i ha recordat que hi ha ciutadans de la societat civil afectats que “podrien beneficiar-se” de la llei. “És una mesura que s’hauria de prendre”, ha reiterat.

Els de Yolanda Díaz negocien amb el PSOE per arribar a un acord per a un govern de coalició que “continuï ampliant els drets pels ciutadans”, i ja han remès diversos documents als socialistes per avançar tan aviat com sigui possible en una entesa.  D’altra banda, Sumar també conversa amb altres grups per a arrencar els suports parlamentaris que caldrien per investir Pedro Sánchez en cas que pugui presentar-se en un futur.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari