En llibertat els quatre acusats de preparar un boicot a la Volta Ciclista

El jutge els prohibeix acostar-se a menys de 500 metres de les diferents etapes de la cursa al seu pas per Catalunya

    Un dels acusats de boicotejar la Volta Ciclista s'abraça amb la seva família a la sortida del jutjat (ACN)

    El jutjat de guàrdia de Solsona ha deixat en llibertat provisional els quatre detinguts per preparar presumptament un boicot contra la Volta Ciclista, i els ha imposat un ordre d’allunyament mínim de 500 metres de les diferents etapes de la competició al seu pas per Catalunya. La causa està oberta pels delictes contra la seguretat viària, el medi ambient, grup criminal i desordres públics.

    L’advocada d’Alerta Solidària que els representa, Eva Pous, ha qualificat de “vergonya” aquesta resolució i ha assegurat que la recorreran, així com també l’ordre del secret de sumari. “La sorpresa avui ha estat saber que ahir van acordar el secret de sumari, entenem que no té cap justificació”, ha dit Pous, que ha considerat que vulnera el dret a defensa perquè no saben exactament de què se’ls acusa. “La jutgessa ens ha negat tenir accés a l’expedient”, ha recalcat.

    La defensa dels acusats també ha interpretat aquesta operació com un atac al dret de protesta: “És una vergonya que es permeti celebrar la Volta als Països Catalans i que la judicatura prohibeixi a les persones que volen mostrar el seu rebuig”, ha manifestat. Els acusats, que només han respost a les preguntes de la seva advocada, van ser detinguts dissabte passat per la Policia Nacional i aquest dilluns han passat a disposició judicial. A un quart de cinc de la tarda han quedat en llibertat.

    (Visited 217 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari