Ja hi ha més de 80 ossos a les muntanyes del Pirineu

La conservació de l’os bru és una de les prioritats de DEPANA, atès que és l’espècie més amenaçada del Pirineu

Una ossa amb dos cadells de primer any (Generalitat de Catalunya)
Una ossa amb dos cadells de primer any (Generalitat de Catalunya).

L’associació ecologista Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural (DEPANA) va publicar ahir un vídeo d’una ossa acompanyada de dos nous cadells d’os a la Val d’Aran. Els van filmar pel seguiment d’aquesta espècie en una zona on abunden les baies. Els cadells van passar hores menjant-les sota la vigilància de la femella adulta.

DEPANA ha explicat que aquests cadells d’os no s’havien albirat fins a la data a la Val. Fins al mes de juliol s’havia confirmat el naixement d’almenys mitja dotzena de nous cadells d’os al Pirineu, segons dades publicades pel Govern francès. Amb aquests la població d’ossos a la serralada superaria el llindar dels vuitanta exemplars.

Aquesta xifra podria augmentar si es confirma que els cadells albirats al llarg d’aquest estiu a la Val d’Aran i al Pallars Sobirà són exemplars diferents dels que es van albirar en sòl francès.

Objectiu: conservació de l’os bru

La conservació de l’os bru és una de les prioritats de DEPANA, atès que és l’espècie més amenaçada del Pirineu. Tot i ser una “espècie de protecció prioritària” a les Directrius de la Unió Europea, l’os bru es troba en greu perill d’extinció al Pirineu.

Entre les actuacions de DEPANA hi ha el seguiment i la vigilància de l’espècie; la millora de l’acceptació i la informació sobre de l’os bru, amb un web actualitzat per millorar la informació dels ossos amb fotos, vídeos, localitzacions, població actual i els aspectes més interessants sobre la reintroducció i conservació dels plantígrads, i les actuacions de millora i protecció de l’hàbitat, així com denúncia de les agressions que s’hi puguin produir.

(Visited 729 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari