CCOO i UGT demanen la dimissió de Rubiales pel petó forçat a Hermoso

Els sindicats recorden la "posició de poder" del president de la RFEF respecte a la futbolista

    El ja expresident de la RFEF, Luis Rubiales

    Els sindicats CCOO i UGT s’han sumat a les crítiques al president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, per fer un petó sense consentiment a la futbolista Jennifer Hermoso durant la celebració de la final del Mundial femení aquest diumenge. En un missatge a les xarxes socials, UGT Catalunya ha ressaltat que Rubiales no només ha comès una “agressió”, sinó que ha volgut aprofitar la seva “posició de poder” pressionant a Hermoso per “encobrir l’abús”.

    “És un exemple de masclisme inadmissible i les conseqüències han de ser immediates”, ha clamat el sindicat. Aquest dimecres, la confederació estatal d’UGT ha publicat un comunicat en el qual afirma que és “absolutament lamentable” que la victòria de la selecció femenina de futbol es vegi “enfosquida” per conductes sexistes com la que mostra el cas del petó de Rubiales.

    “La presidència de la Reial Federació Espanyola de Futbol, amb una responsabilitat tan alta, no pot ser ocupada pels qui segueixen exercint aquest tipus de comportaments, propi de les cavernes i contraris a la nostra normativa legal i als principis d’igualtat”, conclou el sindicat.

    Per la seva part, el secretari general de CCOO, Unai Sordo, ha demanat aquest dimarts en una entrevista a Radio Euskadi la dimissió de Rubiales i ha advertit també de la “relació de poder” entre la campiona del món i el president de la RFEF. “En la meva opinió, aquest home sobra a la seva responsabilitat, li sobren minuts ja de ser president de la Federació”, va indicar, abans de reconèixer que la situació li sembla “surrealista” i que tapa l’èxit femení al Mundial més enllà de la vessant esportiva.

    (Visited 40 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari