Sánchez veu “insuficient” el perdó de Rubiales i li demana ser “més clar i contundent”

El president en funcions lamenta que "queda molt de camí per recórrer en matèria d'igualtat i de drets"

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, en un acte de campanya a Donosti (PSOE)

El president en funcions del govern central, Pedro Sánchez, ha considerat “inacceptable” que el president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, fes un petó a la boca a la jugadora de la selecció femenina Jennifer Hermoso després de guanyar el mundial de futbol diumenge a Austràlia. En una roda de premsa aquest dimarts, Sánchez ha afirmat que les disculpes de Rubiales “no són suficients i no són adequades” i que “ha de ser molt més clar i contundent” en demanar perdó a la futbolista i “aclarir” el seu comportament.

“Al nostre país queda molt de camí per recórrer en matèria d’igualtat i de drets”, ha lamentat el líder del PSOE. Sánchez ha comparegut davant de la premsa després de reunir-se amb el rei Felip VI en el marc de la ronda de consultes que el monarca està fent com a pas previ a designar un candidat a ser investit president del govern central. Abans de la trobada, ha rebut al Palau de la La Moncloa les jugadores de la selecció espanyola femenina de futbol, el cos tècnic i també Rubiales. Tot i la seva crítica al comportament masclista del dirigent de la RFEF, ha assenyalat que aquest organisme esportiu “no pertany a l’estructura del govern espanyol” sinó que Rubiales “és escollit i destituït pels seus associats”.

Segons publica Relevo, Rubiales va pregar a Jenni Hermoso que sortís amb ell en un vídeo conjunt que volia gravar a l’aeroport de Doha, on feien escala, demanant disculpes i explicant el que havia succeit al lliurament de premis. D’acord amb aquesta publicació, Rubiales va apropar-se a la jugadora i va reconèixer-li que el seu lloc de treball estava en joc i necessitava el seu suport, però la futbolista s’hi va negar. Davant d’això, Rubiales va gravar sol el vídeo de disculpa.

A més, segons el mitjà citat, les declaracions difoses per la RFEF diumenge a la tarda atribuïdes a Hermoso no pertanyen a la jugadora. En les suposades declaracions, Hermoso deia que el petó a la boca de Rubiales havia estat un gest “natural de carinyo i agraïment”, però la informació publicada assegura que les declaracions van ser escrites pel departament de Comunicació de la RFEF i van ser difoses als mitjans de comunicació sense que ella s’hagués pronunciat en aquest sentit.

(Visited 85 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari