La Generalitat demana la dimissió de Rubiales pel petó forçat a Hermoso

La secretària general de l'Esport lamenta que "la mirada al futbol encara no és igualitària"

Luis Rubiales
Luis Rubiales

La Generalitat de Catalunya ha demanat la dimissió del president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, després del petó forçat a la futbolista Jenni Hermoso durant la final del Mundial que va guanyar la selecció espanyola femenina. Així ho ha reclamat la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, que en declaracions a Catalunya Ràdio aquest dilluns ho ha considerat una “agressió dura”.

La dirigent de l’esport català ha instat a “prendre consciència que hi ha coses que no són un preu que hàgim de pagar”, i ha assenyalat que “la mirada al futbol encara no és igualitària i ens queda molta feina per fer”. Caula ha defensat la petició de dimissió de Rubiales perquè “pertoca a un president de federació ser escrupolós amb les formes”, i ha lamentat que “el que explica aquest petó i les declaracions posteriors que el justifiquen és que normalitzem actituds que no són acceptables“.

Sobre la mateixa qüestió, la ministra d’Igualtat en funcions, Irene Montero, ha denunciat que el “petó sense consentiment” és “una forma de violència sexual que patim les dones de forma quotidiana i fins ara invisible”, i ha avisat que “no ho podem normalitzar”. En un missatge a Twitter, Montero ha situat el consentiment “al centre” i ha defensat que “és tasca de tota la societat”.

(Visited 99 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari